Uusi Fantasy/Ampiainen osallistaa!

Ampiainen surisee tällä kertaa osallistamisen tahdissa. Se julkaistaan yhteistyössä kansainvälisen Fantasy Design in Community -muotoilukasvatushankkeen kanssa. Fantasy/Ampiainen avaa näkökulmia laajemmin yhteiskuntaan ja kysyy, miten lapsia ja nuoria voidaan osallistaa yhteisen elinympäristömme suunnitteluun. Millä keinoin muotoilu- ja arkkitehtuurikasvatus voi vahvistaa kokemusta osallisuudesta?

Uudesta Fantasy/Ampiaisesta voit lukea muun muassa, miten koulunpiha uudistui oppilaiden käsissä ja mitä kaikkea nuorisotalon pihalle kaivattiin. Ampiainen selvitti myös, mitä tarkoittaa ryhmärakentaminen ja kuinka vaatesuunnittelija kuuntelee työssään motoristeja? Entäpä kuka päättää minkälainen tuleva museorakennus on? Kuuluuko sen olla ylväs paikka taiteelle, olohuone vai puisto? Vaihtoehtoja on monia, mutta tärkeää on kuunnella myös niitä, joiden mielestä kahvila on museon tärkein paikka!

Lisäksi Fantasy/Ampiainen kertoo tuoreista arkkitehtuurikasvatuksen saavutuksista. Kuinka lasten mielipiteitä huomioitiin kaavoitusprosessissa ja minkälaisia pohdintoja unelmien kodeista syntyi Satakunnassa? Kahden arkkitehdin henkilökuvat paljastavat myös sen, millaisia poliittisia merkityksiä arkkitehtuuri voi paikallisella tasolla saada.

Lue lisää Fantasy/Ampiaisesta ja vaikuta! Tilaa lehti: info@designmuseum.fi

Lataa lehti: netAmpiainen.pdf (17Mb)


Muuta ajankohtaista:

>>Lisää ajankohtaisia